Poljoprivreda

„Socioagro“ za osnaživanje stanovnika u Drljanu

Zorana Bogdanović | 4. april. 2019. | 12:52 | Poljoprivreda

„Socioagro“ – društveno preduzetništvo i poljoprivredna zajednica naziv je dvogodišnjeg projekta koji u Drljanu sprovodi neprofitna organizacija Kathaz iz Segedina i Fondacija „Poverelo“ iz Hajdukova, a koji sufinansira Evropska unija sa skoro 190.000 evra.

Projekat ima za cilj da pomogne porodicama koje imaju finansijske poteškoće, kao i deci sa nezaposlenim roditeljima kojima je neophodna pomoć po pitanju obrazovanja i to putem modela socijalnog preduzeća kroz treninge, obuke i edukaciju.

Rad Fondacije „Poverelo“ usmeren je na siromašnu decu, a ovim projektom su želeli da prošire pružanje pomoći i podrške i na roditelje.

U okviru projekta na poljoprivrednom zemljištu Fondacije „Poverello“ izgrađena su dva montažna plastenika i to na površini od 630 metara kvadratnih. Za potrebe plasteničke proizvodnje od juna prošle godine zaposleno je četvoro stanovnika iz Drljana, među kojima je i Katalin Flajs.

Projekat obuhvata osnaživanje i edukaciju lokalnog stanovništva u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Obuke o procesu gajenja različitih povrtarskih kultura polaznici će upotpuniti kroz praktična iskustva u plastenicima. Pored toga, za njih su organizovani i treninzi za unapređenje mentalnih kompetencija.

Razvijanjem preduzetničkih sposobnosti učesnici će biti osposobljeni da upravljaju rizikom, da procenjuju neophodna ulaganja i uštede koje mogu ostvariti u svom poslovanju, navode u projektnom timu „SocioAgro“.

„Socioagro“ za osnaživanje stanovnika u Drljanu
Ostale vesti iz ove kategorije