Turizam

MK grupa do kraja februara “izlazi” sa Fantasta

Vukašin Ljubojev | 12. februar. 2021. | 8:13 | Turizam

Opština Bečej pokrenula je niz razgovora sa Maticom srpskom i sa potencijalnim zakupcima koji bi se bavili ugostiteljstvom u dvorcu Fantast, budući da MK grupa više nema interes da se bavi ovom delatnošću na toj lokaciji, rekao je prvi čovek Bečeja, Dragan Tošić.

Činjenica je da velelepno zdanje Bogdana Dunđerskog pripada Matici srpskoj i da Opština Bečej nema ingerencije nad njim. Međutim, lokalna samouprava aktivno učestvuje u rešavanju novonastale situacije.

Želja lokalne samouprave je da Matica srpska dvorac Fantast izda potencijalnom ugostitelju na duži vremenski period kako bi mu se dugoročno isplatila ulaganja u rekonstrukciju tog objekta, kaže Tošić.

Od marta više neće raditi restoran na Fantastu, a neće biti mogućnosti ni da se iznajme sobe, niti da se posećuje unutrašnjost objekta. Međutim, Tošić kaže da će ergela sa konjima i okolina dvorca biti dostupna građanima i posetiocima.  

Prvi čovek opštine je uveren da će do leta pronaći novog zakupca koji će preuzeti ugostiteljski posao na nadaleko čuvenom posedu Bogdana Dunđerskog.

MK grupa do kraja februara “izlazi” sa Fantasta
Ostale vesti iz ove kategorije