Hronika

Porodica Marinković u požaru izgubila krov nad glavom

Vukašin Ljubojev | 17. februar. 2021. | 11:34 | Hronika

Sve što je sticala u prethodne tri decenije porodica Marinković iz Bečeja izgubila je u svega nekoliko minuta. Pre nekoliko dana njihov dom izgoreo je u požaru, do kojeg je došlo, kako se pretpostavlja, kada se zapalio odžak.

Srećom, niko nije povređen, ali je materijalna šteta ogromna. Od kuće, koju su sazidali 1986. godine, ostali su samo zidovi.

Ipak, videvši da je vatra uzela maha i da neće moći da je sam obuzda, Gojo je pozvao vatrogasce koji su odmah stigli na lice mesta.

Odžak, za koji se pretpostavlja da je uzrok požara, redovno je održavan i bio je omalterisan, tvrdi glava porodice Marinković.

Uz pomoć prijatelja, komšija, rodbine i nekoliko firmi, uspeli su da očiste ono što je od kuće ostalo.

Na kući je potrebno uraditi ploču, ponovo postaviti krov, zidove sa električnim instalacijama, vrata i prozore, sazidati novi dimnjak, kao i opremiti kuću u potpunosti.

Porodici Marinković dobrodošla kako novčana pomoć, tako i ona u vidu građevinskog materijala – pesak, šljunak, cement, letve, grede. Trenutno su smešteni kod sina u stanu.

Njihova jedina želja je da stanu na svoje noge i da ponovo imaju svoj krov nad glavom.

Broj računa na koji možete uplatiti novčana sredstva je 160-5800101158025-10, Banca Intesa. Sve dodatne informacije o načinu pomoći mogu se dobiti na broj telefona 064/ 158-99-58.

Porodica Marinković u požaru izgubila krov nad glavom
Ostale vesti iz ove kategorije