Turizam

U kišnom danu, Trg pun ljubitelja cveća

Slađana Đorđijev | 27. april. 2021. | 9:01 | Turizam

Nakon zimske pauze, Trg oslobođena u Bečeju, prepun je cveća, na radost svih Bečejaca i posetioca iz okoline, ali i  izlagača koji su došli iz različitih delova naše države. „Cvetna pijaca“ je manifestacija koja se organizuje dugi niz godina, a ova prolećna je nešto kasnije nego na šta su kupci i prodavci navikli, ali u pravo vreme za rasađivanje različitih biljaka.

Na Cvetnoj pijaci, kako i sam naziv kaže, možete pronaći mnoštvo cveća, kako sobnog, tako i baštenskog, zatim različita stabla, sadnice, kaktuse, lekovito i začinsko bilje, a tu su i grnčarija, ukrasne saksije i dekorativni predmeti.

Za ljubitelje dobrog ukusa, tu su štandovi sa domaćim proizvodima – bombonama, kolačima,  slatkišima,  medom i sokovima, koji su sto odsto prirodni i veoma ukusni. U ponudi je i domaća, prirodna kozmetika, raznorazni melemi, oprema za baštu, ručni alati, kosilice. Organizatori manifestacije su TO Bečej, UG Biber, a pijacu su pomogli  opština Bečej i mnogi privredni subjekti grada. Manifestacija traje do 29. aprila, a organizatori apeluju na posetioce da se pridržavaju svih  epidemioloških mera .

U kišnom danu, Trg pun ljubitelja cveća
Ostale vesti iz ove kategorije