Turizam

Najbolju riblju čorbu u Gradištu skuvali takmičari iz Šajkaša

Slađana Đorđijev | 1. jun. 2021. | 8:28 | Turizam

Najbolju riblju čorbu na takmičenju Zlatni kotlić u Bačkom Gradištu skuvao je Milorad Ris iz Šajkaša. Na ovoj manifestaciji koju je organizovalo udruženje građana “Šaran“ , takmičilo se 13 ekipa, a kuvala se i čorba za građanstvo. Marija Kiš, predsednica udruženja, rekla nam je da su zadovoljni ovom manifestacijom, odzivom i kompletnom organizacijom.

Udruženju su u organizaciji pomogli opština Bečej i Mesna zajednica. Dane Mandić član OV istakao je važnost komunikacije između sportskih klubova i organizacija sa lokalnom samoupravom, jer je to jedini način da se unapredi rad i organizuje jedna ovako lepa manifestacija.

Lepo vreme, prijatna atmosfera, druženje uz tamburaše i miris čorbe, učinili su da gosti i domaćini  uživaju u dvorištu udruženja tokom kuvanja, da se takmiče i druže.

Tročlani žiri nije imao lak zadatak. Odluka organizatora je da članovi žirija budu iz različitih gradova, pa su tako odluku o tri najbolje čorbe, doneli majstori kulinarstva Jordan Đurđević iz Čuruga, Savo Marjanac iz Novog Sada, dok je predsednik žirija bio Tibor Teke iz Bačkog Gradišta. Predsednika žirija, pitali smo i šta je ono što je tajna vrhunske riblje čorbe uz svakako kvalitetnu ribu.

Najbolju riblju čorbu u Bačkom Gradištu, skuvale su ekipe iz Šajkaša, naime prvo, drugo i treće mesto, pripalo je takmičarima iz ovog mesta. Treći je bio kuvarski tim koji su činili Milivoj Milivojević i Mirko Cvikić, drugi Saša Cvikić i Vladimir Andrejević, a najbolji su bili Đorđe Petrov i Milorad Ris iz Šajkaša.

Najbolju riblju čorbu u Gradištu skuvali takmičari iz Šajkaša
Ostale vesti iz ove kategorije