Kultura

Sjajnih 27 izvedbi na Završnom koncertu Muzičke škole

Vukašin Ljubojev | 8. jun. 2021. | 10:14 | Kultura

Tradicionalni Završni koncert učenika Škole za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Petar Konjović“ Bečej održan je juče u Gradskom pozorištu.

U svečanom programu su nastupili mladi talenti, koji su u ovoj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate na školskom takmičenju, ali i oni koji su predstavljali školu, i opštinu na raznim takmičenjima.

Kako napominju iz škole i više su nego zadovoljni što konačno mogu roditeljima i rodbini da predstave rezultate rada, jer kao što je već svima dobro poznato, drugu godinu za redom, zbog epidemiološke situacije učenici nisu imali tu mogućnost.

Na jučerašnjem koncertu publika je imala priliku da čuje neke od najuspešnijih đaka Muzičke škole, odnosno 26 solista, i jedan gudački orkestar. Na repertoaru su bile klasične ali i moderne numere, koje su deca izvodila u solo pevanju na klaviru, violini, harmonici, klarinetu, gitari i tamburi.

Pre koncerta smo sa mladim muzičarima razgovarali o značaju rezultata koje su postigli na takmičenjima.

Direktorka Muzičke škole je istakla da su učenici zaista vredno radili tokom cele školske godine, i mnogo vežbali sa svojim profesorima, a to se ogleda u brojnim priznanjima koja su osvojena na takmičenjima u drugim gradovima, zbog čega su na samom kraju koncerta sedmoro učenika nagrađeni simbolične nagradama.

Sjajnih 27 izvedbi na Završnom koncertu Muzičke škole
Ostale vesti iz ove kategorije