Društvo

Akcije uređenja ojačale malu i složnu zajednicu naselja Sever Đurkić

Vukašin Ljubojev | 23. septembar. 2021. | 7:35 | Društvo

Stanovnici naselja Sever Đurkić pravi su primer kako sloga i zajedništvo mogu u potpunosti promeniti kvalitet života jedne male zajednice. Zahvaljujući akcijama uređenja, koje traju šest meseci, naselje je postalo sinonim za idealno mesto stanovanja, kako za decu, tako i za odrasle.

Ovde ima oko 160 stanova sa 400 stanovnika, a gotovo polovina njih dala je svoj doprinos u ovim akcijama. Pored toga, pomoć je stigla i od pojedinih lokalnih privrednika, ali i stanovnika okolnih ulica.

Neki su dali novčana sredstva, neki pomagali radom, neki u nabavci materijala potrebnog za obnovu igrališta i za sređivanje naselja.

Sve je počelo pre više od dve i po decenije.

Tada deca, a danas odrasli ljudi, došli su na ideju da obnove igralište i da počnu sa uređenjem naselja. Radovi su ih ujedno zbližili i učinili da se bolje upoznaju, međusobno cene i poštuju. Ova mala i složna zajednica ima mnogo planova da svoje naselje učini još lepšim i da mlađim naraštajima obezbedi prostor za lepo odrastanje i igru.

U planu je organizacija humanitarnih turnira, nalik onom koji je nedavno održan za Boška Gugletu, s tim da će deo sredstava biti usmeren za potrebe održavanja i unapređenja uslova života u naselju.

Naselje Sever Đurkić će postati još bolja oaza za zdrav i srećan život, dokle god se neguju sloga, zajedništvo i dobri odnosi sa komšijama.

Akcije uređenja ojačale malu i složnu zajednicu naselja Sever Đurkić
Ostale vesti iz ove kategorije