Privreda

U „Potisje-Bečej“ uskoro stiže novi kamion

Vukašin Ljubojev | 15. april. 2021. | 6:28 | Privreda

Preduzeće „Potisje-Bečej“ uskoro će biti bogatije za novo teretno vozilo za prevoz kontejnera od 5 i 7 kubika, čija je vrednost oko 97.000 evra.

Kamion je kupljen na petogodišnji lizing, a njegova nabavka umnogome će unaprediti poslovanje i svakodnevni rad na terenu, ističe šef operative u „Potisju“, Jovan Cenc.

Kada je aktuelno rukovodstvo 2015. godine preuzelo „Potisje“ zatečena su tri kamiona smećara i jedan autopodizač za velike kontejnere. Prosek starosti tih vozila je bio 19 godina. Prvi kamion kupljen je 2017. godine, a sada stiže peti.

Ovo je četvrti kamion koje je Potisje nabavilo na lizing, a peti novi kamion od 2015. godine, jer je jedan obezbeđen preko projekta GIZ-a. istakao je Zoltan Feješ, direktor “Potisja-Bečej”.

Inače, u preduzeću kažu da uskoro očekuju isporuku 100 žutih kontejnera od firme „Ekostar Pak“. Oni će biti postavljeni na javnim površinama u Bečeju, a namenjeni su za odlaganje reciklažnog otpada – PET ambalaže, stakla, kartona, papira i aluminijuma. Novosti ima i kada je reč o selekciji sekundarnih sirovina na deponiji „Botra“.

U odnosu na prošlu godinu količine reciklažnog otpada povećane su za oko 20 odsto. Zbog poremećaja na tržištu dosad se izbegavalo prikupljanje ambalaže od mleka i jogurta, ali sada građani u zelene džakove mogu da stave i tu ambalažu, kao i ambalažu od kućne hemije sa oznakom PET 1 ili PET 5.  Iz „Potisja“ mole građane da operu boce u kojima je bilo mleko i jogurt pre nego što odlože.

U „Potisje-Bečej“ uskoro stiže novi kamion
Ostale vesti iz ove kategorije