Privreda

Opštini Bečej 30 miliona evra za izgradnju kanalizacije i prečistača

Vukašin Ljubojev | 27. maj. 2021. | 11:16 | Privreda

Opština Bečej će u narednih dvadesetak dana sa Ministarstvom zaštite životne sredine potpisati ugovor vredan 30 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda u Bečeju, Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu, kazao je predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić.

Pre nekoliko dana potpisan je ugovor u Pokrajinskoj vladi kojim je Opštini Bečej dodeljeno 7,5 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže i prečistače otpadnih voda.

Lokalna samouprava će doneti odluku da svi građani budu priključeni na kanalizaciju, kako bi celokupan sistem bio samoodrživ i kako bi se sačuvala voda za piće iz Fabrike vode, kazao je Tošić i dodao da je rekonstrukcija tog pogona i vodovodne mreže naredni korak.

Radovi će, prema rečima predsednika opštine, trajati možda četiri godine, zbog čega se građani moraju naoružati strpljenjem, budući da će mnogo ulica biti raskopano. Po završetku ovog kapitalnog projekta, lokalna samouprava planira da otpočne nova ulaganja u infrastrukturu i to u puteve.

Opštini Bečej 30 miliona evra za izgradnju kanalizacije i prečistača
Ostale vesti iz ove kategorije