Servisne informacije

Prijave za zdravstveno osiguranje Republičkom fondu

Redakcija TV Bečej | 18. jun. 2021. | 10:10 | Servisne informacije

 Prijave za zdravstveno osiguranje Republičkom fondu

Lice koje je podnelo zahtev za ostvarivanje prava na penziju, a nalazi se van radnog odnosa, tj. osiguranja, ima pravo na zdravstveno osiguranje za sve vreme trajanja postupka utvrđivanja prava, tj. do donošenja rešenja za penziju, podsećaju iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Prijavu na zdravstveno osiguranje Republičkom fondu podnosi Fond PIO na osnovu potvrde da je podnet zahtev za penziju. Stranka dobija potvrdu  o izvršenoj prijavi na zdravstveno osiguranje i sa njom se obraća nadležnoj filijali Republičkog fonda na osnovu koje će dobiti zdravstvenu legitimaciju.

Na osnovu date potvrde mogu se osigurati i članovi porodice.

Ova prijava na zdravstveno osiguranje važi dva meseca. Ukoliko po isteku dva meseca podnosilac zahteva za ostvarivanje prava na penziju ne dobije rešenje, može ponovo da se obratiti nadležnoj filijali Fonda radi ponovnog dobijanja potvrde, tj. produžavanja prijave na zdravstveno osiguranje.

Pomenuta potvrda na osnovu koje se vrši prijava na zdravstveno osiguranje preuzima  se lično u filijali. Takođe, Fond dostavlja potvrdu i na adresu podnosioca zahteva ukoliko se podnosilac obrati pisanim putem nadležnoj filijali i uz zahtev priloži kopiju lične karte.

Ostale vesti iz ove kategorije