Politika

Óbecsei KKT: A vendéglátósok mentesülnek a kerthelyiség bérleti díjának fizetése alól

Ljubojev Vukašin | 2021. szeptember. 30. | 10:32 | Politika

Óbecse Községi Képviselő-testületének 14. ülésén a tanácsnokok 12 napirendi pontot fogadtak el.

Az elfogadott határozatok között szerepel az a vendéglátósokra vonatkozó is, amely szerint idén október 1. és november 15. közötti időszakban, mentesülnek a nyári és téli kerthelyiségek bérleti díjának kifizetése alól. Annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzetben levő vállalkozóknak további támogatást nyújtson, Óbecse község elnöke, Dragan Tošić javasolta ezt az intézkedést a Községi Tanácsnak, a határozatot pedig a helyi parlament minden képviselője, egyhangúlag támogatta.

A tanácsnokok elfogadták Óbecse község Idegenforgalmi Szervezetének idei munkatervét, továbbá a Sportközpont pénzügyi tervének módosítását, valamint a Komunalac Közvállalat külön programjának módosításait.

A képviselők elfogadták az Óbecsei Népkönyvtár igazgatójának kinevezésére irányuló, nyilvános pályázat kiírására vonatkozó határozatot, amelyet az intézmény Igazgatóbizottsága, az Alapító előzetes beleegyezésével bonyolít le. Lovas Gyianta jelenlegi igazgató megbizatása egyébként idén december 28-án jár le.

Döntés született továbbá az Óbecsei Városi Színház igazgatójának kinevezéséről, ezt a funkciót továbbra is az óbecsei Zdravko Petrović, az irodalomtudományok doktora látja el.

Željko Kovačevet nevezték ki a Költségvetési és Pénzügyi Tanács elnökévé, míg Kovács Zsolt lett a  Panaszügyi Bizottság elnöke.

Ezzel párhuzamosan, döntöttek az óbecsei önkormányzat tulajdonában lévő két telek eladásáról is, az egyik az Újvidék utcában, a másik az Uroš Predić utcában.

Óbecsei KKT: A vendéglátósok mentesülnek a kerthelyiség bérleti díjának fizetése alól
Még több hír ebből a kategóriából