Politika

SO Bečej: Ugostitelji oslobođeni plaćanja zakupa za bašte

Vukašin Ljubojev | 30. septembar. 2021. | 10:32 | Politika

Odbornici Skupštine opštine Bečej na četrnaestom zasedanju usvojili su 12 tačaka dnevnog reda.

Među usvojenim odlukama je i ona koja se odnosi na ugostitelje koji će biti oslobođeni od plaćanja zakupnine za letnje i zimske bašte u periodu od 1. oktobra do 15. novembra ove godine. U cilju dodatne podrške privrednim subjektima  u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom korona virusa, predsednik opštine Bečej Dragan Tošić predložio je ovu meru Opštinskom veću, a odluku su jednoglasno podržali svi odbornici lokalnog parlamenta.

Odbornici su usvojili i plan rada Turističke organizacije opštine Bečej za ovu godinu, kao i izmene finansijskog plana za sportski centar i izmene i dopune posebnog programa JP „Komunalac“.

Data je saglasnost za raspisivanje javnog konkursa za imenovanje direktora Narodne biblioteke Bečej, koji sprovodi upravni odbor ustanove uz prethodnu saglasnost osnivača. Inače, aktuelnoj direktorki Đijanti Lovaš mandat ističe 28. decembra ove godine.

Doneto je i rešenje o imenovanju direktora Gradskog pozorišta Bečej, a tu funkciju će i ubuduće obavljati Zdravko Petrović, doktor književnih nauka iz Bečeja.

Za predsednika Saveta za budžet i finansije imenovan je Željko Kovačev, dok je Žolt Kovač imenovan za predsednika Komisije za predstavke i žalbe.

Ujedno, doneta su i rešenja o prodaji dve parcele u vlasništvu opštine Bečej – jedne u Novosadskoj ulici i druge u ulici Uroša Predića.

osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški livno umrli osmrtnice grude smrtovnice sarajevo osmrtnice smrtovnice osmrtnicama smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice tuzla lektire lektira jastuci madraci cvijeće horoscope umrli vicevi sanovnik horoskop knjige recepti kalkulator

SO Bečej: Ugostitelji oslobođeni plaćanja zakupa za bašte
Ostale vesti iz ove kategorije